هوشمندسازی کشاورزی

از مزایای استفاده از اینترنت اشیا در هوشمندسازی کشاورزی میتوان به افزایش کیفیت، کمیت، پایداری و تولید مقرونبهصرفه اشاره نمود. بهطور مثال میتوان وضعیت محصول را به لحاظ میزان رطوبت خاک، رشد محصول و… مدیریت کرد. همچنین مدیریت از راه دور از طریق تلفنهای همراه، کنترل آبیاری، استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل دادهها و تصمیمگیری سریع برای اقدام بعدی از مزایای دیگر کشاورزی هوشمند هست. پیشبینی وضعیت هوا و تصمیمگیری برای محافظت از محصول و یا استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مزارع و موارد دیگر نیز از مزایای اینترنت اشیا در کشاورزی است.
تا سال 2050، تعداد جمعيت جهان به حدود 9ميليارد نفر خواهد رسيد و اين بدان معناست که نياز به توليد محصولات غذايي دوبرابر خواهد شد. درعين حال پارامترهايي همچون گرمايش کره زمين، خشکسالي و… نيز مزيد بر علت شده و مشکل را بغرنج تر خواهد کرد. اينجاست که بازهم تکنولوژي هايي همچون اينترنت اشيا(IOT) و هوش مصنوعي(AI) به عنوان يک ناجي وارد عمل مي شوند تا راهکارهايي نوين براي رفاه بيشتر بشر به ارمغان بياورند و حتي بسياري معتقدند که اين فناوري ها بيشترين نقش را در حوزه کشاورزي جهان ايفا خواهند کرد.
گلخانه هوشمند

گلخانه هوشمند، گلخانه ای با حسگرها و فعال کننده ها می باشد که بر روی قطعات دیجیتالی برپایه یک میکرو کنترل کننده متصل می شوند. معماری گلخانه هوشمند می تواند به سه بخش عمده تقسیم شود:۱-گلخانه ای متصل به حسگرها و فعال کننده ۲- دستگاه های تعامل با کاربر ۳- مرکز کنترل
سنسورها، قطعههای سختافزاری کوچکی هستند که میتوانند از سیستمهای کنترلی به صورت ثابت یا متحرک قرار گیرند. مثلاً سنسورهایی که در رباتهای آبیاری به کار میرود از نوع سنسورهایی هستند که در زمین زراعی حرکت میکنند و هر در هر جایی که گیاه روییده باشد؛ آبیاری انجام میشود. یا سنسورهایی که بهمنظور تشخیص علفهای هرز استفاده میشود؛ در رباتهایی استفاده میشود که در زمین کشاورزی حرکت میکنند. اما سنسورهای تشخیص رطوبت خاک، دمای محیط و ترکیبات معدنی خاک که بهمنظور نظارت بر عوامل محیطی فضای تحت کشت استفاده میشوند؛ عموماً ثابت هستند.

تجهیزات گلخانه هوشمند
یک گلخانه هوشمند از تجهیزات مختلفی استفاده می کند تا تمامی فاکتورهای مؤثر بر روی پرورش محصولات را کنترل و مدیریت کند. رطوبت خاک، رطوبت محیط، دمای داخل گلخانه، شدت نور، pH، میزان مه و عوامل این چنینی همگی توسط یک سیستم کنترل گلخانه که به آن سیستم کنترل اقلیم نیز گفته می شود، کنترل می شوند. هر سیستم کنترل هوشمند از مجموعه ای از حسگرها تشکیل شده است که اطلاعات مختلف را جمع آوری می کنند و آن ها را به مرکز کنترل ارسال می کنند تا مطابق با تنظیمات انجام شده شرایط محیطی لازم فراهم شود.
زمانی که از یک سیستم کنترل هوشمند برای گلخانه استفاده می کنید می توانید سیستم را متناسب با نیازهای گیاهان خود تنظیم کنید. هر سیستم دارای انواع مختلفی از جدول های زمان بندی و برنامه های آبیاری است که می توانند به اندازه نیاز گیاهان را آبیاری کنند.حتی می توانید سیستم را جوری تنظیم کنید که هر قسمت از گلخانه به یک شکل آبیاری شود. این مسئله به نوع گیاهانی که در داخل گلخانه رورش می دهید بستگی دارد.