کاربرد پلتفرم اینترنت اشیا چیست؟
پلتفــرم اینترنــت اشــیا جهــت بهکارگیری در صنایــع مختلــف طراحی شــده اســت. به این صورت نهتنها نیازهای مدیران و خدماتدهندگان را برطــرف میکند؛ بلکه امکان شخصیسازی در ســطح کاربــران در صنایع مختلف را نیز دارد.یکی دیگر از کاربردهای گسترده پلتفرم اینترنت اشیا، بهینهسازی هزینه برای بخشهای صنعتی، کشاورزی و حملونقل، پتروشیمی، سلامت هوشمند، انبارداری، شهر هوشمند و خانه هوشمند از طریق نظارت از راه دور بر دستگاهها بهصورت همزمان، نگهداری پیشبینیکننده تجهیزات، جمعآوری دادههای حسگر برای تجزیهوتحلیل تولید در زمان واقعی و اطمینان از ایمنی و پایان کار است. همچنین از پلتفرم اینترنت اشیا برای ارائه خدمات اختصاصیتر و نیز ایجاد اطمینان در تعاملات میان مشتری و سازمانها استفاده میشود.در نهایــت پلتفــرم اینترنت اشــیا تسهیلات لازم جهت خلق ارزش از این زنجیره را برای بهرهبردار فراهم میکند.
پلتفرم اینترنت اشــیا همچنین امکانات موردنیاز کسبوکارها در مدیریــت، تصمیمگیری و تولید گزارشــات و نمودارها را با هدف هوشمندسازی محیطی پاســخ میدهد. ارزشافزوده دیگری که پلتفرم اینترنت اشــیا برای بهرهبرداران فراهم میکند امکان ارائه ابزارهای تحلیل داده در مقیاس کلان میباشد. همچنین پلتفرم بــا قرارگیــری در ابر علاوه بــر ارتباط با حســگرها و جمعآوری دادهها امکان تحلیل بلادرنگ آنها را در لایه لبه فراهم مینماید.

پلتفرم اینترنت اشیا در انواع صنایع و زمینههای مختلف به عنوان یک فناوری کلیدی استفاده میشود. در زیر به برخی از صنایعی که از پلتفرم اینترنت اشیا بهره میبرند، اشاره میشود:
صنعت تولید و تولید ماشینآلات: در این صنعت، اینترنت اشیا در بهبود مدیریت و کنترل تجهیزات، پیشبینی خرابیها و بهبود فرآیندهای تولیدی خدمات متنوعی را ارائه میدهد.
خودروسازی: در این صنعت، اینترنت اشیا میتواند در ردیابی و مدیریت خودروها، بهبود ایمنی، ایجاد خودروهای هوشمند و خدمات مبتنی بر اینترنت برای رانندگان و مسافران کاربرد داشته باشد.
خدمات بهداشتی و درمانی: پلتفرم اینترنت اشیا در این صنعت میتواند به بهبود پیگیری سلامتی بیماران، نظارت بر تجهیزات پزشکی، ایجاد وسایل پزشکی هوشمند و… کمک نماید.
کشاورزی : در کشاورزی، اینترنت اشیا به بهبود کشت و کار، آبیاری هوشمند، نظارت بر محصولات کشاورزی و ایجاد گلخانههای هوشمند کمک میکند.
شهر هوشمند و مدیریت شهری: در این حوزه، اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند، مدیریت ترافیک، ایجاد سیستمهای اطلاعات شهری، مدیریت انرژی و پسماندها و… کاربردهای ویژهای دارد.
حمل و نقل و لجستیک: اینترنت اشیا در حمل و نقل به بهبود مدیریت ترافیک، ردیابی و مانیتورینگ وسایل نقلیه، بهینهسازی مسیرها و … کمک شایانی میکند.
خانههای هوشمند: در خانههای هوشمند، اینترنت اشیا به کنترل تجهیزات خانگی، نظارت بر امنیت، مدیریت انرژی و … کمک میکند.
محیط زیست و انرژی: اینترنت اشیا در این زمینه به نظارت بر محیط زیست، بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت پسماندها و انرژیهای تجدیدپذیر کمک میکند.
خدمات مالی و امور مالیاتی: در این صنعت، اینترنت اشیا میتواند در ایجاد راهحلهای هوشمند در مدیریت مالی، امور بانکی، پرداختهای الکترونیکی و… کاربرد داشته باشد.
تجارت الکترونیک و خدمات مشتریان: اینترنت اشیا به بهبود تجربه مشتری در تجارت الکترونیکی، ارتباط با مشتریان و ارائه خدمات شخصیسازی شده کمک میکند.

امروزه هر کسبوکاری دادههای بسیار زیادی تولید میکند. تحلیل این دادهها بسیار وقتگیر و دشوار است و معمولاً بینش درستی ارائه نمیدهد. وجود بستری برای بصریسازی و تجزیهوتحلیل دادهها در مقیاس سازمانی از نیازهای ضروری هر کسبوکاری است و احتیاج به نرمافزاری است تا دادههای حجیم را بهراحتی تحلیل کند، نتایج آن را بهصورت داشبوردهای مختلف به نمایش درآورد، موارد و اطلاعات پراهمیت را در آن کشف و در لحظه در اختیار افراد قرار دهد و با استفاده از قابلیتهای یادگیری ماشین خودکار، مدلهای یادگیری ماشین را ایجاد نماید و به طور خودکار تجزیهوتحلیل را بر روی اطلاعات اعمال کند. همچنین نیاز به طیف متنوعی از نمودارها و چارتهایی است که به کاربر در جهت ایجاد گزارشها و داشبوردهای کاربردی کمک کند. مدیران هر زمان و هرجایی که اراده کنند میتوانند وضعیت کسبوکار را پایش و مورد تحلیل قرار دهند و گزارشهای ایجاد شده در تمامی دستگاهها مانند لپتاپ، تبلت و تلفن همراه قابلمشاهده باشند.
برای کسب ارزش در تمامی صنایع و داشتن یک بانک اطلاعاتی عظیم که بتواند جریان دادهها، مدیریت دستگاهها و عملکرد برنامهها را تسهیل بخشد، احتیاج به داشتن پلتفرمی است که در ایجاد و مدیریت برنامهها، تحلیل دادهها، ذخیرهسازی و امنیت دادهها، گسترش برنامهها جهت نظارت، مدیریت و کنترل دستگاههای متصل کمک کند. این پلتفرم باید مشکلاتی مانند ارتباط و استخراج دادهها را از تعداد زیادی دستگاه که گاهی اوقات در مکانهایی ناخوشایند با وضعیت ارتباطی نامناسب قرار دارند، را حل کنند. لازم به ذکر است گاهی در سازمانها نیاز به بستری است تا برای کمک به مشاغل بدون نیاز به هزینه اضافی، مدیریت تیمهای متخصص در تمامی زمینهها را بهبود بخشد. برای مثال، ممکن است کسبوکار شما در ساخت سختافزار بسیار خوب عمل کند و تصمیم بگیرید که سختافزار خود را “هوشمند” کنید. بهجای اقدامات گران و زمان بر و استخدام توسعهدهندگان نرمافزار، میتوانید از یک پلتفرم اینترنت اشیا برای راهاندازی سریع و مقرونبهصرفهتر استفاده کنید.