اینترنت اشیا در صنعت بیمه

اینترنت اشیا در صنعت بیمه

اینترنت اشیا در صنعت بیمه

شرکت‌های بیمه از دستگاه‌های اینترنت اشیا برای جمع‌آوری اطلاعات، کاهش خطر و سفارشی کردن ارتباط با مشتریان استفاده می‌کنند. برای مثال در صورت استفاده از کیسه‌های هوا در یک حادثه رانندگی، می‌‌‌توان بلافاصله اورژانس را اعزام کرد و اعلانی برای مسئول مطالبات شرکت بیمه و تعمیرگاه‌ها ارسال نمود. شرکت‌های بیمه‌ باید به مشتریان نشان دهند که چرا مشتریان از به اشتراک گذاشتن داده‌های شخصی سود می‌‌‌برند. افراد ممکن است شامل تخفیف در نرخ، محصولات مرتبط و یا ارائه خدمات یا تجربیات مرتبط شوند. با استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی راننده پرخطر را از راننده محتاط شناسایی شده و نرخ بیمه جداگانه‌ای برای ‌‌آن‌ها منظور می‌‌شود. این مدل بر اساس یک منطق بسیار ساده استوار است: هر چه رانندگان الگوی رفتاری بهتری داشته باشند، حق بیمه کمتری پرداخت می‌کنند. مزایای به‌کارگیری اینترنت اشیا به افزایش سطح رضایت بیمه شده محدود نمی‌شود؛ بلکه کاهش هزینه‌های شرکت‌های بیمه را نیز به همراه دارد. استفاده از سیستم‌های متصل به اینترنت اشیا در صنعت بیمه باعث کاهش ۲۵ درصدی حق بیمه خواهد شد و می‌‌تواند هزینه‌های روند پرداخت خسارت را ۳۰ درصد کاهش دهد.

اینترنت اشیا در صنعت بیمه

 در حوزه سلامت هوشمند نیز شرکت‌های بیمه می‌توانند با به‌کارگرفتن گجت‌های هوشمند و ابزارهای پوشیدنی، باعث  ایجاد تفکر ارزش بالای زندگی مشتری شوند و علاوه‌برآن هزینه‌ روزافزون به‌ازای هر بیمار را کاهش دهند. فناوری‌های پوشیدنی مشوق رفتارهایی می‌شود که ویزیت‌ و بستری مجدد به دلیل مدیریت ضعیف سلامت شخصی را کاهش می‌دهد. این سنسورها داده‌های لازم از عادات جسمی بیمه‌گذاران را جمع‌آوری می‌نماید داده‌هایی از قبیل ضربان قلب، فشارخون، میزان قند خون و… که داده‌های مذکور در پلتفرم اینترنت اشیا تجزیه‌وتحلیل شده و در نرخ تمدید بیمه‌نامة بیمه‌گذار اثرگذار خواهد بود و نهایتاً یک بیمه‌نامة شخصی‌سازی‌شده برای مشتری به ارمغان خواهد آمد. از طرفی ارائة گزارش‌های منظم منجر به آن خواهد شد تا بیمه‌گذاران از شرایط سلامتی خود بیش‌تر اطلاع یافته و اهمیت بیشتری نیز برای آن قائل شوند. بیمه‌گذارانی که بتوانند احتمال وقوع حادثه مالی و جانی را کاهش دهند، مشمول تخفیف شده و حق بیمة کمتری را پرداخت خواهند کرد. بدین ترتیب می‌توان بسته اختصاصی هر شخص را به او پیشنهاد داد و سیاست مناسبی را در پیش گرفت. بسیاری از شرکت‌های بیمه، برای کسانی که بیمه‌شان را به دستگاه متصل به اینترنت اشیا متصل می‌کنند، تخفیف ویژه‌ای در نظر می‌گیرند.

اینترنت اشیا در صنعت بیمه

در بیمه منازل سنسورهای هوشمندی به کار گرفته می‌‌‌شود که به طور ‌‌‌‌مداوم اطلاعات داخل منزل مرتبط به استفاده از آب، درجه حرارت، مصرف انرژی و غیره را جمع‌آوری می‌‌‌کنند. این سنسورها قبل از این‌که نشتی به وجود آید و آسیب جدی به منزل وارد شود هشدار می‌‌‌دهند و باعث می‌‌‌شود که از اختلالات و حوادث ‌‌‌‌هزینه‌بردار جلوگیری شود. یک‌خانه با یک سیستم هشدار دود که وجود دود را به طور خودکار به اداره آتش‌نشانی هشدار می‌‌‌دهد می‌‌‌تواند در حدود ۳۵ هزار دلار سرمایه را در شرکت‌های بیمه ذخیره کند. سنسورهای اینترنت اشیا بر روی پلتفرم اینترنت اشیا می‌‌‌توانند نشان دهند که آتش‌‌‌‌‌سوزی از کجا شروع شده و حتی در کجا در حال گسترش است و سریعاً این موضوع را به صاحبان اماکن و آتش‌‌‌‌‌‌نشانان اطلاع می‌‌‌دهند و سرنخی از شدت آتش‌‌‌‌‌سوزی به آتش‌‌‌‌‌‌نشانان بدهد و به ‌‌آن‌ها امکان تغییر تجهیزات و نحوه برخورد را می‌‌‌دهد. در واقع، با تشخیص دقیق محل آتش‌سوزی، می‌‌‌توان آسیب به تأسیسات وسیع را به حداقل رساند. در خصوص امنیت منازل و کارگاه‌های تولیدی می‌توان از سنسور حرکت استفاده نمود. می‌توانید با استفاده از این سنسور در نقاط مختلف منزل یا محل کار، امنیت فضای موردنظر را تأمین نمود. این سنسور با تشخیص حرکت، با ارسال پیام به گوشی کاربر، وی را از وقوع حادثه مطلع می‌سازد و از سنسور درب و پنجره هوشمند در حالت‌های امنیتی نیز استفاده می‌شود. به این صورت که در حالت امنیتی اگر درب یا پنجره‌‌‌ای باز شود کاربر را از طریق گوشی همراه و یا سیستم آژیر مطلع می‌کند سنسور شکست شیشه یا همان سنسور لرزش، با ایجاد لرزش بر روی نقطه نصب شده، پیام هشداری به سیستم امنیتی ارسال کرده و سیستم، کاربر را از وقوع خطر مطلع می‌سازد. همچنین در صورت اتصال به آژیر خطر، صدای آژیر فعال شده و کل محیط را از وجود خطر آگاه می‌سازد و تمامی این سنسورها و تجهیزات به پلتفرم اینترنت اشیا متصل خواهند شد و اطلاعات همیشه و در هر لحظه در دسترس خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *