اینترنت اشیا در گلخانه هوشمند

یک گلخانه هوشمند از تجهیزات مختلفی استفاده می‌کند تا تمامی فاکتورهای مؤثر بر روی پرورش محصولات را کنترل و مدیریت کند‌‌. رطوبت خاک، رطوبت محیط، دمای داخل گلخانه، شدت نور، PH، میزان مه و عوامل این‌چنینی همگی توسط یک سیستم گلخانه هوشمند کنترل می‌شوند‌‌. هر سیستم کنترل هوشمند از مجموعه‌ای از حسگرها تشکیل شده است که اطلاعات مختلف را جمع‌آوری می‌کند و ‌آن‌ها را به مرکز کنترل ارسال می‌کنند تا مطابق با تنظیمات انجام شده شرایط محیطی لازم فراهم شود‌‌ و باتوجه‌به شرایط عملگر‌ها فعالیت داشته باشند‌‌. زمانی که از یک سیستم کنترل هوشمند برای گلخانه استفاده می‌شود سیستم متناسب با نیازهای گیاهان خود تنظیم می‌شود‌‌. هر سیستم دارای انواع مختلفی از جدول‌های زمان‌بندی و برنامه‌های آبیاری است که ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانند به‌اندازه نیاز گیاهان آبیاری شود‌‌. حتی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان سیستم را به‌گونه‌ای تنظیم نمود که هر قسمت از گلخانه به یک‌شکل آبیاری شود‌‌. این مسئله به نوع گیاهانی که در داخل گلخانه پرورش می‌یابند بستگی دارد‌‌. 

قابلیت زمان‌بندی تجهیزات گلخانه هوشمند مزیتی فراتر از کنترل از راه دور است‌‌. با این قابلیت، فراموشی خاموش یا روشن‌کردن تجهیزات اهمیتی ندارد‌‌. تمامی تجهیزات و سیستم‌های هوشمند به‌صورت خودکار و طبق برنامة تعیین شده کارها را پیش می‌برند‌‌. با انتقال اطلاعات و پارامترهای گلخانه به فضای ابری علاوه بر ذخیره‌سازی داده‌ها ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان بر روی ‌آن‌ها تجزیه‌وتحلیل انجام نمود و نتایج آن برای عملکرد بهتر اعمال گردد‌‌. پردازش داده‌ها بر روی کلود (رایانش ابری) بسیار دقیق‌تر ارزان‌تر، قوی‌تر و انعطاف‎پذیرتر می‌باشد‌‌.

گلخانه‌‌های دارای محصولات باارزش بالا ممکن است مورد هدف و آسیب سارقان قرار بگیرند‌‌. به‌جای استفاده از دوربین‌‌های مداربسته در محیط گلخانه که هزینه زیادی دارد و برای کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات غذایی به‌صرفه ‌نمی‌باشد؛ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان از حسگرهای اینترنت اشیا در گلخانه‌‌های هوشمند به‌عنوان زیرساخت مقرون‌به‌صرفه برای نظارت بر وضعیت درب و شناسایی فعالیت‌‌های مشکوک استفاده کرد‌‌. این سیستم‌ها دارای سنسور هشدار خودکار هستند که در صورت بروز یک مسئله امنیتی‌‌، ‌آن‌ها فوراً به صاحبان گلخانه اطلاع می‌دهند‌‌.

باتوجه‌به مشکل کمبود آب در کشور، سیستم آبیاری هوشمند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند با مدیریت آب مورداستفاده، به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌صرفه‌جویی قابل‌توجهی در این زمینه دست یابد‌‌. طی تحقیقاتی که صورت‌گرفته، محققان بر این عقیده هستند که صرفه‌جویی در مصرف آب از طرف مردم باعث ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌۵ درصد صرفه‌جویی خواهد شد؛ اما با هوشمندسازی صنعت کشاورزی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانیم مصرف آب را از ۸۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش دهیم‌‌‌‌. 

در گلخانه‌ها و مزارع هوشمند از تعداد زیادی سنسور استفاده می‌شود که همگی به پلتفرم اینترنت اشیا متصل شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. سنسورهای این سیستم عوامل مختلفی همچون دما، رطوبت، رسانایی الکتریکی، pH، کربن‌دی‌اکسید، میزان مه‌‌، سایه و غیره را می‌سنجند‌‌.